Textbroker

Textbroker zette in 2005 de eerste online tekstmarktplaats in Duitsland op. Websitebeheerders beschrijven de teksten die ze willen hebben en auteurs kiezen de opdrachten die het best bij ze passen. Volgens dit simpele principe worden inmiddels duizenden teksten per maand geschreven, die terechtkomen op blogs, landing pages, in webwinkels en voor talloze andere doeleinden worden ingezet. Textbroker waarborgt daarbij de kwaliteit van de auteurs, controleert de uniciteit van de teksten en regelt de betaling.

De succesformule werd in 2009 naar de Verenigde Staten geëxporteerd, waar het portaal vanuit New York en Las Vegas wordt aangestuurd. Ook in Europa timmert Textbroker flink aan de weg. In 2010 kon View Point Capital Partners als investeerder worden aangetrokken, wat leidde tot de ontwikkeling van de Textbroker-varianten voor Franstalige, Britse, Spaanse en Nederlandse content. Aan verdere uitbreiding van het platform wordt vanuit het hoofdkantoor in Mainz (Duitsland) hard gewerkt.

Textbroker probeert zo goed mogelijk in te spelen op veranderingen op seo-gebied. Inmiddels biedt de website verschillende mogelijkheden die het integreren van zoekwoorden in teksten zo makkelijk mogelijk dienen te maken. Zo kan de klant zelf kiezen of sleutelwoorden zowel in enkelvoud als meervoud mogen worden gebruikt, en in hoeverre verbindingswoorden toegestaan zijn. Ook de WordPress-Plugin en de Textbroker-API dragen bij aan het gebruiksgemak van de website.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.textbroker.nl